Selecteer een pagina

Voor de kleinere kinderen  houd ik de dagelijkse dingen ‘Bij Ons’ bij in een opvang-schriftje (eerste 2 jaar) waar ook de ouders hun verhaal noteren. Dit is vooral bij babyopvang heel belangrijk.

Vaak wordt dit een leuk en waardevol naslagwerk voor latere dagen.

 • Jaarlijks herhaal ik mijn EHBO diploma voor kinderen

 • Kwaliteit en veiligheid staat ook Bij Ons Gastouderopvang voorop.

We voldoen aan alle wet- en regelgeving.

 • Daarom worden gastouders gecontroleerd door de GGD. (steekproef controles)
 • Bij Ons wordt er jaarlijks een risico-inventarisatie (RI) thuis uitgevoerd. (door SKSG)

 • Bij Ons is erkent Leerbedrijf en er komen soms stagaires over de vloer.

‘Bij Ons’ gastouderopvang heeft voldoende slaap bedjes, beddengoed, slaapzakken en babyfoon.

Er is ook het volgende aanwezig: draagzak en draagdoek, een eenpersoons buggy  een tweeling buggy en een vierling buggy. Ook hebben wij zelfs een baby kinderwagen om u kind/kinderen in te vervoeren tijdens de wandelingen in onze wijk.

Verder is er beneden een box, wipstoeltjes, kinderstoelen en een ruime speelhoek met diversiteit aan speelgoed.  Er is nog ook ruime keus aan boeken, speelgoed en knutselmaterialen

Buiten in onze tuin is er een knus speelhuisje, diverse loop fietsjes en kinderfietsen speelgoed voor diverse leeftijden en weersomstandigheden.

Onze voorkeur gaat er naar uit dat de ouders het volgende zelf meenemen: (fop) spenen, luiers, knuffels en reserve kleding.

Bij ons kan mee gegeten worden vanaf 1 jaar (onder 1 jaar word voeding in gepaste wijze meegegeven.)

U kunt zelf boterhammen, fruit en tussendoortjes meegeven maar wij kunnen daar ook voor zorgen. ‘Bij Ons’ berekent daarvoor een maaltijdvergoeding, gebaseerd op advies prijzen van het NIBUD (welke 1x per 4 maanden gefactureerd wordt).

Wij vinden het ‘Bij Ons’ heerlijk om boekjes te lezen maar vinden we dit ook heel belangrijk voor de lees/taal ontwikkeling van kinderen. We hebben dan ook een fijne leestafel vol met boekjes waar de kinderen zelf bij kunnen waar de kinderen rondneuzen, spelen, zelf boekjes mogen uitzoeken om te lenen, en ook wonen we leuke thema dagen bij in de bibliotheek (voorlezen met gebarentaal,  lezen met klankschalen en ook gewoon heerlijke voorlees ochtenden).

We hebben ‘Bij Ons’ een kast vol met mega mooie prenten/voorlees boeken en educatieve ondersteuningen als boeken, spelletjes en speelgoed voor alle leeftijden.

Als het ons lukt gaan we met de kinderen naar georganiseerde activiteiten in het wijkcentrum ’t Dok’. Bijvoorbeeld de FUN ochtend voor peuters, een uurtje gezellig samen zijn met muziek, dans, boekje, fruit en vriendjes.

Ik  geniet van de kinderen en leg dit vaak vast doormiddel van foto’s. Dit beeld materiaal stuur ik vaak met de desbetreffende verhaaltjes naar de ouders. Zo zijn de ouders nauw betrokken bij de dagelijkse gang en sfeer ‘Bij Ons’.

Van de ouders hoor ik graag persoonlijk of in de app of het schriftje,  de thuis situaties zo dat ik daar met mijn opvang rekening mee kan houden en op in kan spelen.

Dit is voor de kinderen heel belangrijk dat ze voelen dat ‘Bij Ons’  een verlengstuk is van thuis (bv. namen van familieleden, situaties, gebeurtenissen, emoties en info die met de gezondheid van het kind te maken heeft).

 

  materialen

  We hebben onder andere deze materialen voor de kinderen:

  – (prenten)boeken

  – buitenspeelgoed (fietsjes, loopfietsen en ander materiaal)

  – een knus speelhuisje buiten

  – een ruime speelplek binnen met veel verschillend speelgoed

  – bakspullen om allerlei lekkers mee te maken

  – stempels, stickers, verf, kwasten en nog veel meer om de mooiste kunstwerken te maken

  Z

  Monique's kwaliteiten

  Monique is altijd erg up to date met haar cursussen. Zo herhaalt ze elk jaar haar Kinder-EHBO diploma, en volgt regelmatig cursussen en haalt de bijbehorende certificaten zoals:

   

  1. emoties bij kinderen
   (SAN coaching)
  2. werken met baby’s 
   (SAN coaching)
  3. pedagogisch startpunt
   (SAN coaching)

  Bij Ons draagt diverse goede doelen een warm hart toe, waaronder
  Stichting ‘Opkikker’, KIKA, Unicef, ‘Het Vergeten Kind’, War Child en
  de Clini Clowns.

  VVE programma 'KIKI'

  Bij Ons maken we gebruik van het VVE programma ‘Kiki’. VVE staat voor vroegtijdige voorschoolse educatie.

  Hiermee leren we in thema’s van alles door te werken aan de volgende ontwikkelings-gebieden: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal en Rekenprikkels.

  Meer informatie over het hele VVE programma ‘Kiki’ vind je op hun website >>

  WAT OUDERS ZEGGEN OVER ‘BIJ ONS’ GASTOUDEROPVANG GRONINGEN

  We hebben jarenlang onze drie kinderen bij Monique en Theo bij de opvang gehad. Eerst onze oudste twee, en toen de derde werd geboren, mocht zij vanaf haar 3e maand ook “Bij ons”. Wat een fijn huis, goede sfeer, aardige, warme mensen die meedenken en écht hart voor de kinderen hebben. Er werd met de kinderen gespeeld, er was altijd wel weer iets anders wat ze konden doen. Er was bovendien een duidelijke structuur. Ik kan eigenlijk alleen maar positieve dingen bedenken. Voor onze kinderen was het dan ook pijnlijk om na jaren afscheid te nemen; het heeft écht als tweede huis voor ze gevoeld! (en dat terwijl ze er het grootste deel van de tijd maar 1 dag in de week kwamen.) Nog steeds wordt mij gevraagd: “wanneer gaan we eigenlijk weer naar Monique en Theo?” Of, als we zitten te bedenken welke oppas we gaan regelen voor een avondje uit, is ongeveer het eerste wat ze roepen: “Monique en Theo!! “

  Maaike, moeder van Mano, Cristo en Norah

  Vanaf onze eerste stap over de drempel bij Monique en Theo voelden we ons thuis.
  Een hartverwarmend gezin, waar we onze Mia altijd met een gerust hart naar toe brachten.
  Wij hebben altijd een groot beroep moeten doen op Monique haar flexibiliteit. Ze wist ons altijd te gemoed te komen. Linksom of rechtsom, er was altijd een oplossing!
  Met een bruisend enthousiasme zorgde Monique altijd voor leuke en gezellige activiteiten. Afgewisseld met de nodige rust, reinheid en regelmaat.
  De eerste 4 jaar van haar leven had Mia bij ” BIJ ONS ” haar tweede thuis. Daar zijn we Monique nog altijd dankbaar voor.

  Melanie

  ‘Bij Ons’ is een warm en gezellig tweede thuis, waar het worden van jezelf centraal staat!